Afvallen Tips
Tips over gezond afvallen en snel afvallen

De top 6 voedingssupplementen die gegarandeerd helpen om af te vallen


Voedingssupplementen, zin of onzin? Zoals veel mensen tegenwoordig wil je werken aan een gezonde levensstijl, maar vaak is het zo dat onze voeding niet alle nodige voedingsstoffen bevat. Daarom zijn voedingssupplementen zeker aan te raden, alhoewel het liefst in overleg met de huisarts en niet als een vervanging maar als aanvulling op de voeding (niet voor niets heten het supplementen).

Waar voedingssupplementen ook bij kunnen helpen is om je sneller overtollige kilo’s kwijt te laten raken. Hierbij geldt wederom: het werkt hierbij als een aanvulling, en geen enkele pil of wondermiddel zal automatisch je vet gaan verbranden als je slecht eet en weinig beweegt. Dit gezegd hebbende, bij deze vertel ik je nu welke 8 voedingssupplementen gegarandeerd helpen om af te vallen!


1. Visolie


Visolie wordt ook wel beschouwd als de grootste vijand van de vetcel. Deze geraffineerde olie uit ansjovis, sardientjes en makreel bevat de welbekende Omega 3-vetzuren. Vaak wordt hierover gezegd dat ze je beschermen tegen hart- en vaatziekten en goed zijn voor het functioneren van je hersenen. Wat veel mensen echter niet weten is dat de Omega 3-vetzuren in visolie ook de verbranding van vetcellen stimuleren.


2. Cafeïne


Het tweede supplement dat kan helpen bij het verbranden van vet is cafeïne. Dit blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Zoals je misschien al weet is cafeïne afkomstig van koffiebonen en zorgt het ervoor dat je adrenaline niveau stijgt en je concentratie verbetert. Cafeïne (in een gezonde hoeveelheid!) helpt ook sporters: je prestatievermogen neemt erdoor toe bij een duurtraining, het verhoogt je vetverbranding tijdens een matig-intensieve training, en het kan helpen bij het verhogen van je metabolisme.


3. Groene thee extract


Net zoals bij cafeïne is er de laatste jaren veel onderzoek gedaan naar het effect van groene thee op de verbranding van vet. Uit onderzoek blijkt dat er een klein effect bestaat van groene thee extract op de vetverbranding. Naast dat het dankzij vele antioxidanten vetcellen laat krimpen heeft groene thee extract een groot voordeel: het remt het hongergevoel. Voor het beste effect kun je de groene thee extract pillen innemen tijdens een maaltijd.


4. Geconjugeerd linolzuur (CLA)


CLA (Conjugated Lionleic Acid) is een meervoudig onverzadigd vetzuur dat met name voorkomt in rundvlees en zuivelproducten. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat CLA supplementen de verbranding van vet stimuleren op plekken waar het vet moeilijk weg te trainen is, zoals de buik en de benen.


5. L-Carnitine


Een ander supplement dat helpt in de verbranding van vetcellen is L-Carnitine. Dit is een aminozuur dat in de lever wordt aangemaakt en voornamelijk in dierlijke producten voorkomt. Omdat L-Carnitine ervoor zorgt dat vetcellen worden getransporteerd naar de mitochondriën van de spiercellen, helpt het in kleine mate in het sneller verbranden van vet. Uit recent onderzoek blijkt dat de positieve werking van L-Carnitine vooral effect heeft wanneer het wordt gebruikt in combinatie met een extra dosis koolhydraten.


6. Chitosan


Het laatste voedingssupplement dat je gegarandeerd helpt om af te vallen is Chitosan. Chitosan wordt ook wel aangeduid als de ‘vetmagneet’ onder de voedingssupplementen. Het stofje zorgt er namelijk voor dat vetten in de darmen en de maag bindt, waardoor ze dus niet meer kunnen worden opgenomen door het lichaam. Chitosan heeft tenslotte ook een positief effect op het cholesterolgehalte.


Conclusie


Zoals eerder gezegd: wees voorzichtig en zie supplementen altijd als een extra hulpmiddel en niet als een vervanging van een gezonde levensstijl en voeding. Bovengenoemde voedingssupplementen helpen bij het afvallen, maar zorgen nooit op zichzelf ervoor dat je kilo’s vet kwijt zult raken. Wil je nog meer tips lezen over voeding en afvallen? Neem dan eens een kijkje op Gezondetenenafvallen.net.

visolie supplementen pillen