Afvallen Tips
Tips over gezond afvallen en snel afvallen

Afvallen met punten tellen met Weight Watchers


Een dieet waarbij je punten moet tellen. Er werd misschien wat gek op gereageerd toen het dieet Weight Watchers net ontstond, maar effectief is het wel gebleken. Want ruim een halve eeuw na de oprichting is het het best verkopende dieet aller tijden. Het gaat er bij Weight Watchers dus duidelijk om dat je punten telt. Dat gebeurt aan de hand van een formule.

Meer informatie over deze punten, de formule en de werking van het puntendieet, vind je in dit artikel.


Punten tellen


Weight Watchers’ kracht zit hem in het punten tellen dat je moet doen om gerechten te bereiden en te nuttigen. Je doet namelijk een berekening aan de hand van je gewicht, streefgewicht, lengte en leeftijd. Aan de hand daarvan wordt bepaald wat en hoeveel jij in een dag mag eten zonder aan te komen en wel af te vallen.

Wil je dus afvallen? Dan moetje die punten goed in kaart brengen. Vervolgens ga je bij elke maaltijd de punten tellen volgens het lijstje dat Weight Watchers hanteert. De punten van Weight Watchers stonden lange tijd bekend als ProPoints, maar zijn onlangs omgedoopt tot SmartPoints.


SmartPoints: eten naar je punten


Via SmartPoints eet je je een weg naar je punten. Niet helemaal duidelijk hoe dit zit? Laten we het uitleggen aan de hand van een voorbeeld. Jolanda is 43 jaar en weegt 95 kilo. Haar streefgewicht is echter 70 kilo. De berekening van SmartPoints zou uit kunnen wijzen dat zij per dag 110 punten mag eten en drinken. Vervolgens gaat Jolanda op zoek naar producten en telt ze middels de Weight Watchers app of via een schriftje, precies hoeveel punten ze die dag binnenkrijgt. Zit ze aan de 110? Dan moet ze stoppen.

Maar wil Jolanda een dag wat meer eten dan normaal? Bijvoorbeeld 150 punten? Dan mag ze die 150 punten vandaag eten, als ze maar zorgt dat ze dan de komende 4 dagen elke dag 10 punten minder eet (of 2 dagen 20 punten, maar net hoe ze het zelf wil).

Je hebt dus best veel in de hand als je op deze manier begint met afvallen.


Hoeveel kun je afvallen?


Het is best lastig om deze vraag te beantwoorden, omdat het afhankelijk is van je persoonlijke situatie. Maar het feit blijft dat je met Weight Watchers heel goed af kan vallen, mits je in staat bent de richtlijnen goed op te volgen. Ga dus niet meer eten dan de Smart Points toestaan, want dan werk je jezelf en het dieet tegen.

Doe je alles volgens het boekje? Dan kun je in vrij korte tijd je streefgewicht zeker bereiken.


Waarom werkt dit dieet wel of niet?


Weight Watchers werkt. Dat is een conclusie die we zo wel kunnen stellen. Als Weight Watchers niet zou werken, waren er niet zoveel volgers en waren er niet zoveel lovende woorden over dit dieet geschreven. Bekendheden als Oprah Winfrey en dichter bij huis Angela Groothuizen zouden niet geassocieerd willen worden met een dieet dat niet werkt.

Waarom werkt Weight Watchers zo goed? Daar zijn meerdere redenen voor te geven:

  • Weight Watchers weet wat het doet en heeft veel theoretische kennis in huis;
  • Er zijn veel recepten in de omloop die je echt helpen afvallen;
  • De Smart Points zijn gebaseerd op allerlei kloppende informatie en worden voor elke persoon afzonderlijk berekend.

Conclusie: kun je afvallen met punten tellen?


We kunnen dus zeker zeggen dat je kan afvallen door punten te tellen en goed op je voeding te letten. Het is de beste manier van afvallen voor mensen die richtlijnen zoeken om zich aan vast te houden. De recepten van het dieet zijn lekker en in allerlei gradaties verkrijgbaar. Voor beginnende en gevorderde koks is er dus materiaal.

afvallen buikvet meten