Afvallen Tips
De eiwitshakes van Dieet Pro

De eiwitshakes van Dieet Pro


Stel, je strijdt al jaren tegen de overtollige kilo’s en je hebt al veel verschillende diëten en middelen geprobeerd. Uiteindelijk maak je de keuze om de eiwitshakes van Dieet Pro te gebruiken. Wat kun je verwachten als het gaat om gewichtsverlies? En wat doet het gebruik van de eiwitshakes van Dieet Pro verder met je lichaam?


Wat is Dieet Pro?


Dieet Pro is een lijn van dieetproducten. Er zijn een zevental verschillende smaken eiwitshakes die je kunt gebruiken als onderdeel van het dieet. In tegenstelling tot sommige andere diëten met eiwitshakes eet je bij Dieet Pro niet uitsluitend eiwitshakes. Je neemt verder gedurende de dag vier gezonde tussendoortjes en het avondeten bestaat ook uit vast voedsel. Wel volg je een strak weekmenu waarin de maaltijden voor jou uitgestippeld zijn.


Ingrediënten


De eiwitshakes van Dieet Pro bevatten zoals je zou verwachten vooral veel eiwitten. Een portie bevat (mits bereid met water) 79 kcal en hiervan komt meer dan 90% uit eiwitten. De meeste eiwitten zijn afkomstig uit zuivel, maar er zijn ook plantaardige eiwitten en andere aminozuren toegevoegd. Verder bevat Dieet Pro nog een aantal extra ingrediënten die het gewichtsverlies bevorderen. Hierover later meer.


Resultaten


Uiteraard is de belangrijkste vraag of het gebruik van de eiwitshakes van Dieet Pro kan helpen om je af te laten vallen. Het antwoord op deze vraag is een duidelijke ja. Dit komt door twee verschillende mechanismen.

Als eerste is een eiwitrijk dieet een van de best bewezen methoden voor gewichtsverlies (bron). Een belangrijk voordeel van een eiwitrijk dieet is dat het de vetverbranding stimuleert. Als je alleen heel weinig gaat eten, gaat je lichaam spiermassa verbranden en dat is ongunstig voor ons lichaam (bron). Als je spiermassa verdwijnt zorgt dat er ook voor dat er een jojo-effect tot stand komt.

afvallen buikvet meten

Ervaringen van gebruikers


Het is dan ook niet zonder reden dat er veel positieve reviews te vinden zijn van de eiwitshakes van Dieet Pro. Het bekendst is ongetwijfeld het geval van Lisa Hordijk (Lisa Lois). Deze zangeres verloor dertig kilo door een dieet op basis van eiwitshakes van Dieet Pro, gecombineerd met een streng sportregime. Ook op andere plaatsen vind je veel verschillende positieve verhalen van mensen die soms tientallen kilo’s verloren.


Andere gezondheidseffecten


Hoewel het natuurlijk heel mooi is om tientallen kilo’s te verliezen, zeker als je dat nodig hebt, is het niet alles goud dat er blinkt. Veel mensen krijgen toch te weinig calorieën binnen als ze de eiwitshakes van Dieet Pro gebruiken. Een calorietekort is goed, maar dit tekort moet niet te groot zijn. Anders ervaart je lichaam dit als stressvol en hierdoor ga je meer vet opslaan als je stopt met het dieet.

Ook is de kans aanwezig dat je een tekort krijgt aan allerlei voedingsmiddelen. Sommige vitaminen lossen alleen goed op in vet (bron). Als je weinig vetten eet, krijg je dus problemen met de aanvoer van deze vitaminen.


Zijn de resultaten van de eiwitshakes van Dieet Pro blijvend?


Uiteindelijk is het resultaat van het gebruik van Dieet Pro niet zo positief. Je verliest wel in korte tijd veel kilo’s, maar je doet dit op een manier die niet duurzaam is. Je kunt niet altijd het dieet blijven volgen, omdat je dan je lichaam op den duur uitput. Het is dus nodig om aanpassingen te maken aan je dieet. Maar waarom zou je Dieet Pro nodig hebben om deze aanpassingen te maken?

Uiteindelijk is het beter om, eventueel in overleg met een coach of een diëtist, een dieet op maat te maken voor jouw lichaam. Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat een calorietekort van 600 calorieën per dag ideaal is voor gewichtsverlies op de lange termijn (bron). De kans is heel groot dat je met Dieet Pro een ongezond groot calorietekort hebt.