Afvallen Tips
Tips over gezond afvallen en snel afvallen

Loopband of hometrainer: met welk cardio apparaat verbrand ik het meeste vet?


Als je denkt aan cardio apparaten, dan denk je aan afvallen. Echter, afvallen is slechts één van de meerdere doelen die je met cardio kunt bereiken. Het is daarom ook aan te raden om eerst je fitnessdoel te bepalen en daarna het meest effectieve hulpmiddel te kiezen dat je daarbij kan helpen. Populaire cardio apparaten zijn de loopband en de hometrainer. Maar welke van de twee moet je nu kiezen? In dit artikel kom je daarachter.


Wanneer je de hometrainer moet kiezen


Wanneer je een infrequente sporter bent raden wij de hometrainer aan. Wanneer je duidelijk last hebt van overgewicht en niet zo vaak sport, maar toch flink aan de slag wilt gaan, dan is het fijn om gebruik te maken van een cardio apparaat dat je lichaam en je gewrichten niet te veel belast. De hometrainer voldoet aan dit profiel. Ook maak je met een hometrainer gecontroleerde bewegingen, wat de kans op blessures verkleint.

Je zult moeilijk een cardio apparaat kunnen vinden dat laagdrempeliger is dan een hometrainer. Veel meer dan te gaan zitten en trappen komt er in eerste instantie niet bij kijken. Wanneer je een beetje gewend bent geraakt aan het sporten en meer uitdaging wilt, kun je altijd op een later moment nog gebruik maken van de verschillende trainingsprogramma’s die je op een hometrainer kunt vinden. Zo kun je zelf je fitness doelen bepalen en instellen om zo snel mogelijk jouw gewenste resultaten te behalen. Het enige nadeel van een hometrainer is wel dat het met name je benen traint en amper je bovenlichaam.


Wanneer je de loopband moet kiezen


Een loopband raden wij aan voor de intensieve sporter die meerdere keren per week traint, maar niet altijd de tijd vindt of zin heeft om naar de sportschool te gaan. Een loopband voor om thuis mee te sporten is dan ideaal. Wanneer je je grenzen wilt verleggen is een cardio apparaat zoals een loopband uitermate geschikt, omdat het je genoeg bewegingsvrijheid biedt om helemaal los te gaan en je het intensiteitsniveau zo hoog kunt zetten als je maar wilt.

Een loopband of treadmill heeft een loopoppervlak waar je zelf helemaal je tempo en route kunt bepalen. Of je nu wilt wandelen, rennen of hardlopen en/of behoefte hebt aan een steile of vlakke route, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het instellen. Omdat je met een loopband altijd een vaste snelheid aanhoudt train je op een heel specifiek maniere en werk je op een effectieve wijze aan je gewichtsverlies en het verbeteren van je conditie. Een nadeel van de loopband is dat je ermee je gewrichten meer belast in vergelijking met andere cardio apparaten.


Fitnessvinden.NL


Vind je het nog steeds moeilijk om te kiezen? Op Fitnessvinden.nl vind je tienduizenden verschillende fitnessapparaten, waaronder ook andere soorten cardio apparaten zoals crosstrainers en roeimachines. Op deze prijsvergelijkingswebsite vind je het ruimste aanbod van fitness artikelen, en kun je alle merken, materialen en kleuren producten met elkaar vergelijken.

afvallen buikvet meten