Afvallen Tips
Tips over gezond afvallen en snel afvallen

Na het Behalen van Je Streefgewicht


Als je eenmaal wat gewicht hebt verloren met Precon Dieet of een ander dieet is het natuurlijk de bedoeling het zo te houden. Dit is echter nog niet zo makkelijk. Het gevaar is namelijk dat je weer terugvalt in je oude patroon en de kilo’s die je met zoveel moeite hebt verloren en net zo snel (of nog sneller) weer aanzitten. Maat wat kun je nou precies doen om dat jojo-effect te voorkomen? Kun je dit alleen met eten oplossen of zijn er nog andere dingen die je kunt doen? En hoe pak je dit nou aan? Over deze vraagstukken willen wij je in dit blog wat meer vertellen zodat je een goede kans hebt om op je streefgewicht te blijven.


Gezond Eten


Natuurlijk moet je gezond eten om af te vallen. Misschien moet je zelfs wel een stuk minder eten dan normaal of heel andere producten. Maaltijdshakes en andere maaltijdvervangers kunnen je tijdens deze periode erg helpen op snel wat gewicht te verliezen. Maar beter dan zo’n crashdieet is het om een veranderring in je eetpatroon te weeg te brengen. Natuurlijk kun je eerst wel wat gewicht verliezen door een snel dieet, maar ook dan blijven die kilo’s er niet af als je je gewone eetpatroon hervat. Je zult dus in ieder geval wat aan je voeding moeten veranderen. Minder snacken is al een goede stap. Maar een goede hoofdmaaltijd is het belangrijkste. Daarvan moet je er genoeg op een dag hebben. Als daar voldoende mineralen, vitaminen, proteïnen en koolhydraten inzitten heb je waarschijnlijk weinig trek in tussendoortjes. Groende moet eigenlijk wel de overhand hebben. Maar je moet ook voldoende fruit eten. En de soorten groente en fruit die je eet moet je voldoende afwisselen.


Bewegen


Gezonde voeding is natuurlijk belangrijk als je wilt afvallen. Maar bewegen is dat ook. Dat betekent niet dat je meteen iedere week uren in een sportschool door moet brengen. Pak bijvoorbeeld de fiets in plaats van de auto of neem de hond mee voor een extra lange wandeling door de duinen. Zo ben je niet alleen in beweging maar heb je ook nog eens de kans even je hoofd leeg te maken. Buiten zijn is immers sowieso al gezond en kan ook erg plezierig zijn. En misschien is er wel een sport die je erg leuk vind. Dan kun je kijken of er een sportvereniging is waar je kunt voetballen, tennissen, basketballen of volleyballen. Heb je geen zin om vast te zitten aan trainingstijden en afspraken met anderen? Dan zijn er nog sporten zoals atletiek, turnen en dansen. Deze sporten kun je in je eentje uitoefenen als je niet met een hele groep en teamsport te maken wilt hebben.


Houd Maat


Het is heel verleidelijk om, zodra je je streefgewicht hebt bereikt, ineens wel al die dingen te eten die je al die tijd niet mocht. Ineens zie je geen reden meer om dat taartje op een verjaardag af te slaan of pak je eigenlijk eens een paar handen vol met borrelnootjes. Maar ook na het bereiken van je gewenste gewicht is het belangrijk om alles met mate te doen. Natuurlijk hoef je niet ieder taartje af te slaan of nooit eens een snack te nemen. Zelfs iets ongezonds mag echt wel eens op zijn tijd. Maar doe het met mate en kijk of er wel voldoende balans in zit. De ene week wat meer snacks betekend bijvoorbeeld de week erna even extra opletten. En houdt rekening met zware maanden zoals december met alle kerstdiners en oliebollen.

afvallen buikvet meten