Afvallen Tips
Wat is een fitte lifestyle?

Hoofdredenen Voor Slaapstoornissen Als Slapeloosheid


Tijdens deze moderne tijden is het vrij normaal om te lijden aan een vorm van slaapproblemen. Deze worden meestal veroorzaakt door verhoogde werkdruk, langere werkdagen en verhoogde stress. Bijna iedereen heeft wel eens geleden aan een vorm van slaapproblemen. Hier zijn een paas basis oorzaken voor de problemen.


Slaapproblemen


Wanneer iemand normaal gesproken zich voor het eerst realiseert dat hij of zij slaapproblemen heeft is dit meestal al een tijdje gaande. Het is volledig normaal om soms een nachtje te hebben waarin je niet zo snel als anders in slaap valt. Het probleem begint wanneer je bang wordt om naar bed te gaan. Wat er dan meestal gebeurt is dat je nadenkt over niet slapen. Je wordt gestrest door de mogelijkheid dat je niet in slaap valt vanavond. Dit veroorzaakt redundante stress. En wanneer je stress hebt over niet kunnen slapen wordt het ook echt onmogelijk om te gaan slapen. Dit veroorzaakt een typische cyclus van veel slapeloze nachten.


Minder tijd voor ontspanning


Door verhoogde werkdruk en langere werkdagen, hebben veel mensen problemen met ontspannen. Ze drinken te veel cafeïne-houdende drankjes gedurende de dag om het hoge tempo van het dagelijks leven bij te kunnen houden, waardoor het bijna onmogelijk wordt om op een normale tijd naar bed te gaan. Door deze overbelasting werkt het lichaam nog op hypersnelheid wanneer je naar bed gaat. De zenuwen zijn hyperactief en het wordt – wederom – onmogelijk in slaap te komen.


Depressie


Een veel voorkomende reden voor lange termijn slaap problemen is depressie. Depressie kan worden veroorzaakt door verhoogde stress, maar meestal is er geen duidelijke reden voor. Slaap problemen veroorzaakt door depressie doen zich vaak voor als herhaaldelijk wakker worden gedurende de nacht en moeite hebben met weer in slaap komen.

Depressie kan behandeld worden met medicatie en psychotherapie. Stress gerelateerde slapeloosheid kan tijdelijk worden verlicht door slaappillen, maar als bij zoveel van onze problemen kun je beter de oorzaak behandelen dan de symptomen. Heb je problemen bij het slapen zoek dan hulp en zorg voor die verandering naar een stress vrij leven.

Neem contact op met ons voor meer informatie over slecht slapen, slapeloosheid en slaapmiddelen.

slapen