Afvallen Tips
Tips over gezond afvallen en snel afvallen

Snel afvallen tips om kilo’s kwijt te raken


Ons lichaam heeft niet alleen gewoon voeding nodig, het heeft ook een groot aantal vitamines nodig om ons gezond te houden. Die zijn natuurlijk weer grotendeels te vinden in onze voeding, maar belangrijk dus om te weten waar je ze precies in kunt vinden. Een groot deel van de mensen weet wel dat vitamine C bijvoorbeeld te vinden is in een sinaasappel. Wist je ook al dat je vitamine C kunt vinden in aardappels? Hou je erg van stamppot boerenkool, dan kun je vanaf nu aangeven dat het erg gezond is vanwege de hoeveelheid vitamine C die erin te vinden is. Er zijn trouwens nog meer vitamines te vinden in aardappelen. Kies je voor bijvoorbeeld veel magnetronmaaltijden of fastfood, dan loop je de kans om aanzienlijk minder vitamines binnen te krijgen. Dat kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Het hebben van minder energie en je wat lusteloos voelen, is slechts een milder gevolg. Kamp je met overgewicht en wil je de overtollige kilo’s kwijt raken, dan helpen we je graag om hier vandaag nog een stap in de juiste richting te zetten. Hieronder lees je verschillende snel afvallen tips. Deze snel afvallen tips kunnen je leven veranderen. Neem de snel afvallen tips ter harte en ontdek hoe simpel het eigenlijk is om te starten met het verliezen van de eerste kilo’s.


Eén van de snel afvallen tips die te maken heeft met ontbijten


Het eten van verschillende maaltijden per dag is belangrijk, maar lang niet iedereen houdt zich hieraan. Vele mensen slaan het ontbijt over, terwijl het juist zo belangrijk is om wél te ontbijten. Het is een feit dat mensen die ontbijten veel beter informatie in zich op kunnen nemen. Ontbijt je dus iedere ochtend, dan zal je beter presteren. Je lichaam heeft het ontbijt echt nodig om op gang te kunnen komen. Met alleen een kop koffie red je het niet. Je hoeft natuurlijk geen uitgebreide maaltijd klaar te maken. Neem bijvoorbeeld een bruin broodje en daarnaast een appel. Als je in ieder geval maar íets in je maag krijgt dat gezond is. Het eten van ontbijtgranen raden we graag af, vooral omdat het veel verzadigde vetten bevat. Goed ontbijten is dus één van de snel afvallen tips die we graag met je willen delen. Trouwens, in het rijtje van de snel afvallen tips kunnen we je ook het drinken van shakes aanraden. Dat is een supergemakkelijke manier om snel de benodigde vitamines binnen te krijgen. Shakes zijn goedkoop, snel te maken en handig om mee te nemen.


Hoe zit het met jouw eetpatroon?


Een volgende tip in het rijtje van snel afvallen adviezen is om niet alleen te kijken naar welk dieet bij jou zou kunnen passen, maar ook om jouw eetpatroon eens door te lopen. Diëten heeft namelijk niet zoveel zin als je gewoon je oude eetpatroon blijft volgen. Je zult dan misschien wel eventjes een paar kilo’s kwijtraken, maar na het diëten zullen er onmiddellijk weer aankomen. Dan komen we hiermee gelijk op het volgende punt voor snel afvallen tips, want een voedingscoach in de arm nemen is echt een goed idee. Houd eens een voedingsdagboek bij om te kijken wat je eigenlijk allemaal binnenkrijgt op een dag. Je zult waarschijnlijk schrikken van de hoeveelheid voedsel, en dan weet je nog niet eens hoeveel koolhydraten het bij elkaar eigen allemaal bevat. Daar is de voedingscoach voor, hij of zij weet precies welke voeding je het beste kunt skippen of waar je beter minder van kunt gaan eten. Eén van de snel afvallen tips is dan ook om het jojo-effect te voorkomen. Niets is zo demotiverend voor je als veel moeite doen om gewicht te verliezen, terwijl je het er even later weer bij hebt gekregen.


Ga eens lekker bewegen


Niet alleen voeding valt onder onze snel afvallen tips, ook beweging is belangrijk. Met beweging bedoelen we niet dat je dus moet gaan sporten. Met beweging bedoelen we bijvoorbeeld het niet de hele dag in je stoel zitten. Maak eens een lekkere wandeling of ga een eindje fietsen met mooi weer. Het lopen of fietsen met een vriend of vriendin kan het buiten zijn nog meer veraangenamen. Terwijl je lekker kletst over van alles, leg je onbewust al een grotere afstand af dan waar je rekening mee had gehouden. Gezelschap doet vaak de tijd vergeten en haalt de focus af van de afstand die je af ‘moet’ leggen. Op deze website vind je nog meer snel afvallen tips, zoals:

  • 3 tips om je stofwisseling te verbeteren
  • Welke invloed heeft de biologische klok op jouw gewicht
  • Wil je gaan hardlopen, hoe pak je dit dan het beste aan?

Er zijn dus veel tips op het gebied van voeding en beweging. We hebben hiermee beslist nog niet alle tips genoemd die jou helpen gezond af te vallen.