Afvallen Tips
Verbeter je gezondheid met een e-bike

Verbeter je gezondheid met een e-bike


Het mag geen geheim zijn dat we te weinig bewegen in het dagelijks leven. We hebben vaak een zittend beroep en hebben een druk privéleven. Dat we dan ook vaak voor de auto kiezen is geen wonder. Toch is het verstandig om de auto vaker te laten staan en op de fiets te springen! Een dagelijkse fietsrit van en naar werk kan echter merkbare positieve gevolgen hebben op je gezondheid. Door regelmatig te fietsen zit je veel lekkerder in je vel!

Tijdens een internationaal uitgevoerd onderzoek ruilden 9 forenzen hun auto in voor een elektrische fiets. De gemeten waarden in hub bloeddruk en de conditie werd gedurende de maand aantoonbaar beter. In het algemeen verbeterde hun gezondheid aanzienlijk. Dit kan voornamelijk verklaard worden door het feit dat je nog altijd op de pedalen van je e-bike moet stappen om van A naar B te komen, net zoals dat het geval is bij een normale fiets. De elektrische fiets is een geweldige kans om in beweging te zijn, terwijl je zelf voornamelijk het gevoel hebt dat je ondersteund wordt. De intensiteit van je rit sluit aan bij de aanbevelingen van het Nationale Gezondheidsinstituut wat betreft de intensiteit.


Elektrische fietsen


Elektrische fietsen hebben de afgelopen jaren een stevige plek in de Nederlandse harten veroverd. Meer en meer raken we bewust van ons zittend leven en we in beweging moet komen. Ga jij ook een elektrische fiets kopen of twijfel je nog? Lees dan alvast de gezondheidsvoordelen die je mag verwachten door je auto te wisselen met een elektrische fiets.

Door de elektrische ondersteuning maakt een e-bike het mogelijk om langere afstanden af te leggen dan op een normale fiets het geval zou zijn. Ritten van 15 tot 20 kilometer is ineens niet meer zo onmogelijk als dat deze voorheen leek. Dit maakt een elektrische fiets een serieus alternatief voor de auto of het dure openbaar vervoer. Door dagelijks een half uur te fietsen op een e-bike zal je ervaren dat je over meer energie en conditie beschikt en dat de kans op serieuze gezondheidsklachten als diabetes type 2 afneemt.


Milieuvriendelijk alternatief


Een elektrische fiets heeft naast vele persoonlijke gezondheid voordelen ten opzichte van de auto en het openbaar vervoer, ook milieuvoordelen. Elektrische fietsen worden aangemerkt als emissievrije voertuigen, omdat ze geen verbrandingsproducten opleveren. Dit betekent dat je geen schadelijk uitstoot produceert op de plaats waar je fietst. Vooral in steden heeft dit grote voordelen op de luchtkwaliteit en draagt hiermee bij aan een gezonder leefklimaat. Hierbij moeten we wel opmerken dat de opgewekte stroom in een elektriciteitscentrale meegerekend moet worden. Alles bi elkaar opgeteld veroorzaakt een elektrische fiets nog geen 2% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde personenauto.


Electrische fiets kopen


Wil jij ook werken aan een gezondere levensstijl en bijdragen aan een groener Nederland? Laat dan de auto vaker staan.

electrische fiets