Afvallen Tips
Wat is superfood eigenlijk?

Wat is superfood eigenlijk?


Gezond en bewust leven is voor veel mensen vandaag de dag er belangrijk geworden. Mede hierdoor zijn er ook een hoop diëten. Maar welk dieet is er nu eigenlijk écht gezond? Om je hier antwoord op te geven schreven we een artikel over de zogeheten superfoods. Want, wat zijn dit nu eigenlijk? Superfoods zijn voedingsmiddelen waar goede voedingstoffen en vitamines in zitten. Door het gebruik van superfoods wordt je lichaam een stuk gezonder. Er zijn een heleboel verschillende soorten superfoods daarom is het lastig om te kiezen welk soort het best bij jou past.


Gezond eten met superfood


Wil je echt gezond leven ga dan gebruik maken van superfoods, het geeft een heleboel voordelen met name voor je gezondheid. Daarnaast is het eten van bepaalde zaden goed voor ons menselijk lichaam. Denk bijvoorbeeld aan hennepzaad en chiazaad. Deze zaden zitten bordenvol gezonde stoffen en zijn daarom de moeite waard om toe te voegen aan je eetpatroon. Wel is het belangrijk om gevarieerd te blijven eten dit doe je door de superfoods toe te voegen aan je dagelijkse maaltijden. Je maaltijd geeft langer een verzadigd gevoel waardoor je minder snel behoefte hebt aan tussendoortjes. Het gebruik van superfoods is dus heel bevorderlijk voor afval diëten. Gezond eten hoeft namelijk niet vies te zijn! Zoals we al vertelden is gevarieerd eten daarom belangrijk. Combineer meerdere dingen met elkaar en wees creatief in je recepten! Op deze manier zet jij de lekkerste en gezondste maaltijden op tafel!


Welk dieet pas het best bij jou?


Het verschilt per persoon welk dieet het beste aanslaat bij iemand. Er zijn een heleboel verschillende diëten die je kunt volgen. Ga eerst eens voor jezelf na wat voor jou de ongezondste dingen zijn die je eet. Dat kunnen de kleinste dingetje zijn: een stukje taart op een verjaardag, een snoepje tussendoor. Door met deze gewoontes te stoppen en gezond te gaan eten ben je al een stapje in de goede richting. Door daarnaast ook gebruik te gaan maken van superfoods bevorderd dit je dieet. Door de hoge eiwitgehaltes en vitamines die de superfoods bevatten verlies je niet alleen overtollig vet maar is het ook essentieel voor je spieropbouw. Iets wat ook sterker wordt is je immuunsysteem. Je lichaam raakt namelijk beter bestand tegen verschillende ziekste en infecties! Al met al is het gebruik maken van superfoods zeer effectief als je gezonder wilt gaan leven.


Luister naar je eigen lichaam


Wanneer je gebruikt maakt van een dieet dat is gebaseerd op superfoods zal je minder snel kilo’s verliezen dan met een crashdieet. Dus schrik niet als het wat langer duurt want je valt nu op een gezonde manier af en ondertussen bouwen je spieren ook op. Je valt dus niet af door jezelf te gaan uithongeren want dit is heel ongezond. Blijf altijd goed naar je lichaam luisteren als je lichaam aangeeft dat het dieet te veel voor je is. Met name een crashdieet is erg ongezond voor je. Doordat er zo weinig voedingsstoffen binnenkomen zal je lichaam zijn “extraatjes” gaan gebruiken en hierdoor zal je zo snel kilo’s kunnen verliezen. Zodra je weer terug gaat naar je oude eetpatroon zal dit binnen de korstte keren weer terug zijn. Val daarom op een gezonde manier af en eet gevarieerd, want je lichaam heeft nu eenmaal de voedingstoffen nodig!

gezonde voeding